Glädje och trivsel, med det lilla extra, för både liten och stor

Jag som tog initiativet till att starta Happy dogs hunddagis heter Agneta Emerson. Jag bor tillsammans med min familj i ett trevligt hus intill skogen på Rönnby. Vi har en gullig liten hund (bichon havanais) som heter Malva. Tillsammans njuter vi av skogspromenader och att umgås med nära och kära. Jag har alltid varit en riktig djurvän, och haft alla möjliga små vänner i familjen. Hundar är trots allt min stora passion och efter många år inom barnomsorgen så valde jag att våga satsa på min dröm.

Jag är utbildad inom pedagogik (förskollärare och handledare) samt har en bakgrund som reseledare och resekonsult. Efter ett givande års praktik på hunddagis så bestämde jag mig för att sadla om. Jag genomförde en hunddagis-föreståndarutbildning samtidigt som jag gick en starta eget kurs i EU-projektet Take Off:s regi.

Då jag öppnade detta mysiga hunddagis, tillsammans med de bästa människorna och hundarna, så blev drömmen sann!

Agneta Emerson grundare och föreståndare på
Happy Dogs Hunddagis

Vårt Arbete

Vår ambition är att alla hundar ska bli “sedda” varje dag och att de ska ha en rolig, trivsam och säker vistelse hos oss. Vi jobbar med ett vänligt och tillitsfullt sätt samt är tydliga och konsekventa i vårt samspel med både hundarna och varandra. Lugn och harmoni är a och o för oss.

Vi lär också ut trygga sätt att hantera hundar för olika målgrupper, som tex personer med nedsatt funktion och detta gör vi genom att själva vara lugna, pedagogiska och föregå med gott exempel.

På Happy Dogs Hunddagis tycker vi om att följa traditioner och fira det som är värt att firas. För vilken hund vill inte ha ett gott ben på sin födelsedag och vilken personal blir inte lite extra glad att bli ihågkommen?

Vi är öppna och nyfikna för att lära oss ännu mer om denna typ av verksamhet i allmänhet och om hundar i synnerhet.

Lokalen

Happy Dogs Hunddagis inriktar sig mot familjehundar och är något alldeles extra, tack vare vår lugna och tillåtande miljö, med hög trivselfaktor.
Hundarna vistas i ljusa fina rum tillsammans med en eller två kompisar som de fungerar bra ihop med. Varje hundgrupp består av hundar efter samma storlek, små hundar med små hundar och stora med stora, av säkerhetsskäl för att ingen ska komma till skada.

Rummen är både rymliga och inbjudande för oss alla med mysiga sovplatser för hundarna och sköna soffor för att erbjudas olika höjdnivåer. Det är lockande att tillbringa tid inne hos hundarna och att mysa med dem. Många som arbetstränar
finner lugn och harmoni i att få “bara vara” och känna närhet till hundarna.
Dessutom vill vi att alla hundar ska få vara med oss i personalrummet då och då, vilket både de och vi tycker är mysigt.

Vår fina lokal, på nästan 200 kvm, är trivsam och anpassad efter både Länsstyrelsens och Jordbruksverkets regler. Vårt ventilationssystem är nytt och mycket funktionellt, vilket passar vår verksamhet bra. Lokalen ligger i närheten av Hälla och Talltorp där det finns många fina promenadstråk. Vi har också en liten rastgård på framsidan som inbjuder till lek och som vi även ser som en trygg “sluss” före och efter våra promenader.

Övrig info:

Företaget startades 2017
Godkända av Länsstyrelsen i Västerås
Följer jordbruksverkets och Länsstyrelsens regler
Kunnig och trevlig personal
Godkända av brandskyddsmyndigheten
Innehar F-skattesedel
Blev EU-projektet Take Off:s första sociala företag 2017
Samarbetar med Arbetsförmedlingen, Arbetslivsresurs, Västerås Stad, Daglig verksamhet, Realgymnasiet, Ösby naturbruksgymnasium mfl

Vi som jobbar på Happy Dogs

Happy Dogs Hunddagis

Agneta Emerson
Agneta EmersonÄgare
Hundkär och positiv, med stor omtanke om såväl hundar som personal, mattar och hussar. Har examen och god erfarenhet som både förskollärare och resekonsult. Sedan tre år tillbaka även som glad hunddagisföreståndare.
Gruppbild
Gruppbild
Vi som arbetar på Happy Dogs är som en familj som stortrivs tillsammans, både med alla goa hundar och med varandra. Vi har kunskap om både hund och inom andra yrkesområden, och gemensamt är att vi alla är djurvänner, empatiska och försöker göra vårt bästa för att alla hundar ska ha det mysigt hos oss på dagis och för att du som kund ska känna dig riktigt välkommen till oss.

Vår inskolningsprocess

1.

Dag 1 kl 10-12

2.

Dag 2 kl 9-12

3.

Dag 3 kl 9-13

4.

Dag 4 kl 9–14

5.

Dag 5 kl 9–15

Först så träffas vi på en visning med både dig som hundägare och din fina hund. Vi inbjuder till frågor och berättar om vår verksamhet. Därefter så får ni titta runt i våra mysiga rum, innan vi eventuellt bestämmer inskolningstider, som passar både dig och vår verksamhet bra.

Vänligen respektera att vi endast tar emot förbokade besök!

Inskolningen pågår vanligtvis i en vecka och vi brukar börja med att hunden är hos oss två timmar första dagen (vilket vi successivt ökar på med en timme per dag).

Då det kommer en ny hund är vi noga med att kontrollera att den fungerar ihop med de andra hundarna i det tänkta hundrummet.

HappyDogsHunddagis

Handla snart i vår webbshop

Till shoppen