Så här kan en dag på vårt dagis se ut

Öppettider 6:30 – 18:00 Måndag – Fredag
Stängt alla röda dagar, aftnar samt klämdagar
Det är viktigt att ni låter oss veta om ni blir försenade eller får förhinder.

  • Vi öppnar klockan 6:30 och därefter droppar hundarna in

  • Runt klockan 9:30 ger vi oss ut på vår förmiddagspromenad

  • Vid 13:30 påbörjar vi eftermiddagens sköna promenad

Vi öppnar klockan 6:30 och därefter droppar hundarna in en efter en och får en lugn vilostund på sina rum eller i personalrummet, innan klockan närmar sig 9:15, då vi börjar förbereda oss för vår första promenad.

Runt klockan 9:30 ger vi oss ut på vår förmiddagspromenad, antingen alla tillsammans i samlad grupp, eller i omgångar beroende på hur många vi är den dagen. Vi går aldrig med fler än tre hundar var, men oftast med högst två. Vi har en genomtänkt tanke på vilka hundar som trivs och fungerar bra att gå tillsammans. Målet är att de hundar som är rumskamrater också ska göra sällskap på promenaden.
Vi promenerar i lagom tempo i ungefär en timme, dels så att hundarna hinner nosa och “läsa in kartan” men också i ett lite snabbare tempo för att få upp pulsen lite.
Självklart så ingår det lite vardagslydnad i samband med de dagliga rutinerna.

Alla hundar måste vara välrastade då de kommer, annars kan väntan för dem bli jobbig, eftersom promenaden inte är förrän framåt förmiddagen.

Vi inbjuder gärna till lek i vår lilla men funktionella rastgård och utforskar också vår lilla skog intill dagis. En extra fin dag gör vi gärna en utflykt och går iväg lite längre, till nya områden, som vi inte hinner med på våra vanliga promenader.

Efter promenaden så tar vi det lugnt och framåt klockan 11:30 så serverar vi de hundar som ska ha mat lunch. Därefter så äter även vi som arbetar på dagis lunch och pratar om sådant som berör hundarna eller livet i allmänhet.

Hundarna vilar och de som vill får kanske sällskap av någon av oss och blir lite extra ompysslade. Vi har till exempel massageborstar som är uppskattade att bli borstade med. Vårt fokus ligger på att ha en stressfri, lugn och harmonisk miljö, eftersom hundar behöver det dagliga lugnet och vilan för att orka med hela dagen. Det är också viktigt att hundarna får lära sig av varandras signaler och hur man talar ett gott hundspråk. Det kan de ju endast lära sig av varandra.

Vid 13:30 påbörjar vi eftermiddagens sköna promenad. Vi går en annan runda än vi gjorde på förmiddagen för att det ska bli lite extra intressant för hundarna. Målet är även här att vara ute en timme, men det kan bli något kortare beroende på väder och vind, vi ser dock alltid till att alla hundar är nöjda och har fått sina behov tillgodosedda. Vi meddelar er om det av någon anledning någon gång blir en ovanligt kort promenad så att ni vet om det.

Framåt eftermiddagen så kanske vi tar fram aktivitetsspel eller går till vårt fina lekrum. Här har vi förutom många roliga leksaker även hinderbana, utrymme att busa på och en skön soffa att bara ligga och titta på de andra som stojjar runt. Här ges tillfälle att lära känna varandra bättre och få leka under kontrollerade former. Ibland sätter vi på spa-musik och bara “är” och försöker få en paus tillsammans, en härlig stund då de flesta hundar faktiskt lyckas ligga blundande och vila tillsammans.

Sedan så börjar hundarna gå hem en efter en och dagen börjar gå mot sitt slut. Klockan 18 stänger vi och gör fint för nästa dag tillsammans med alla goa hundar.

Försenad hämtning (enligt schema) debiteras med 200 kr per påbörjad 30- minutersperiod.

Kontakta oss