Notice: fusion_get_user_locale is deprecated since version Avada 6.1! Use get_user_locale instead. in /www/webvol10/y9/ek12jjyda59s6wy/happydogsdagis.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 4440
Om oss – Happydogs hunddagis

Om oss

HomeOm oss
Om oss2018-01-15T13:09:56+00:00

Glädje och trivsel, med det lilla extra, för både liten och stor

Jag som tog initiativet till att starta Happy dogs hunddagis heter Agneta Emerson. Jag bor i ett mysigt hus med min familj och våra härliga hundar Majken och Malva. Tillsammans njuter vi av skogspromenader och att umgås med nära och kära. Jag har alltid varit en riktig djurvän, och haft alla möjliga små vänner i familjen. Hundar är trots allt min stora passion och efter många år inom barnomsorgen så valde jag att våga satsa på min dröm. Jag är utbildad inom pedagogik (förskollärare och handledare) samt har en bakgrund som reseledare och resekonsult. Efter ett års praktik på hunddagis så bestämde jag mig för att sadla om. Jag genomförde en hunddagis-föreståndarutbildning samtidigt som jag gick en starta eget kurs i EU-projektet Take Off:s regi. Då jag öppnade detta mysiga hunddagis, tillsammans med de bästa människorna och hundarna, så blev drömmen sann!

Agneta Emerson grundare och föreståndare på
Happy Dogs Hunddagis

Vårt arbete

Vår ambition är att alla hundar ska bli “sedda” varje dag och att de ska ha en rolig, trivsam och säker vistelse hos oss. Vi jobbar med ett vänligt och tillitsfullt sätt samt är tydliga och konsekventa i vårt samspel med både hundarna och varandra. Lugn och harmoni är a och o för oss.

Vi lär också ut trygga sätt att hantera hundar för olika målgrupper, som tex personer med nedsatt funktion och detta gör vi genom att själva vara lugna, pedagogiska och föregå med gott exempel.

På Happy Dogs Hunddagis tycker vi om att följa traditioner och fira det som är värt att firas. För vilken hund vill inte ha ett gott ben på sin födelsedag och vilken personal blir inte lite extra glad att bli ihågkommen?

Vi är öppna och nyfikna för att lära oss ännu mer om denna typ av verksamhet i allmänhet och om hundar i synnerhet.

Dessutom ger vi omtanke och hjälper personer, tex med en bakgrund som sjukskrivna, att få vara hos oss för att läka och bli “hela” igen. Detta med hjälp av
de rehabiliterande härliga promenaderna (praktikanterna går självklart alltid med erfaren personal), den goda samvaron, de givande samtalen och all den kärlek som hundarna ger.

Verksamhet

Förutom långa härliga promenader så kommer vi att söka spår i skogen, erbjuda aktiviteter, spel och lek både i vårt fina lekrum och ute i rasthagen, hinderbanor och framförallt mycket kärlek! Att slappna av till spa-musik i lekrummet, eller bara njuta i en glänta i solen, är också något som gör gott för både två- och fyrbenta vänner. Att ha en lugn miljö känns som a och o för att alla ska trivas och må bra.

Vi vet av erfarenhet att det är en lysande chans för oss människor att få arbetsträna, för att på så sätt komma igång och få tillbaka drivet igen. Det är fantastiskt att få tillbaka sitt egenvärde och förhoppningsvis få ut en fot på arbetsmarknaden igen.

Vi gör vårt bästa för att vara flexibla och att ge ett extra varmt och glatt bemötande både mot alla hundar och dig som hundägare.Varje månad skickar vi ut månadsbrev med tips och information om vad som kan vara bra att veta och tänka lite extra på inför nästkommande månad. Kontinuerlig fotografering är också viktigt. Vi lägger ut fina, glada och tokiga bilder och filmsnuttar på vår egen Facebooksida och på Instagram, så att du kan se vad lilla älsklingen hittar på under dagen.

“Min hund stortrivs här! Glädjen när han varje morgon springer in och viftar på svansen utan att ens kolla åt mig gör att jag med lätthet kan åka till jobbet. Personalen ser alltid till att möta individens behov och jag kunde inte vara nöjdare!”

Denise, December 2017

Lokalen

Happy Dogs Hunddagis inriktar sig mot familjehundar och är något alldeles extra, tack vare vår lugna och tillåtande miljö, med hög trivselfaktor.
Hundarna vistas i ljusa fina rum tillsammans med en eller två kompisar som de fungerar bra ihop med. Varje hundgrupp består av hundar efter samma storlek, små hundar med små hundar och stora med stora, av säkerhetsskäl för att ingen ska komma till skada.

Rummen är både rymliga och inbjudande för oss alla med mysiga sovplatser för hundarna och sköna soffor för att erbjudas olika höjdnivåer. Det är lockande att tillbringa tid inne hos hundarna och att mysa med dem. Många som arbetstränar
finner lugn och harmoni i att få “bara vara” och känna närhet till hundarna.
Dessutom vill vi att alla hundar ska få vara med oss i personalrummet då och då, vilket både de och vi tycker är mysigt.

Vår fina lokal, på nästan 200 kvm, är trivsam och anpassad efter både Länsstyrelsens och Jordbruksverkets regler. Vårt ventilationssystem är nytt och mycket funktionellt, vilket passar vår verksamhet bra. Lokalen ligger i närheten av Hälla och Talltorp där det finns många fina promenadstråk. Vi har också en liten rastgård på framsidan som inbjuder till lek och som vi även ser som en trygg “sluss” före och efter våra promenader.

Övrig info:

Företaget startades 2017
Godkända av Länsstyrelsen i Västerås
Följer jordbruksverkets och Länsstyrelsens regler
Kunnig och trevlig personal
Godkända av brandskyddsmyndigheten
Innehar F-skattesedel
Blev EU-projektet Take Off:s första sociala företag 2017
Samarbetar med Arbetsförmedlingen, Arbetslivsresurs och Västerås Stad

Vanliga Frågor

Mysigt och hemtrevligt för både liten och stor; det är våra ledord!
Målsättningen på dagis är att uppnå en atmosfär som inger förtroende och
öppenhet mellan oss och dig som hundägare. Vi strävar efter att du som hundägare kan lämna din hund på dagis och känna dig trygg med att den får en riktigt bra dag med mycket omtanke, kärlek och härliga promenader.

Din hund ska ha en säker vistelse hos oss och att alltid tänka på säkerheten är av hög prioritet. Vi använder midjebälten (då vi går med flera hundar), i vilket kopplena sätts fast i så att hundarna inte kan göra ett ryck och springa iväg om något oförutsägbart skulle hända.
Att upprätthålla en ren, säker och hälsosam miljö är en förutsättning för att ge hundarna den omsorg och uppmärksamhet de behöver. Vi städar och gör rent varje dag och har större städning en gång i veckan, samt tvättar då också plädar och liknande (eller oftare vid behov).
Vår ambition är att alla hundar ska bli “sedda” varje dag och att de ska ha en rolig, trivsam och säker vistelse hos oss. Vi jobbar med ett vänligt och tillitsfullt sätt samt är tydliga och konsekventa i vårt samspel med både hundarna och varandra. Lugn och harmoni är a och o för oss.
Vårt namn känns inbjudande och glatt och det är precis så vi vill att känslan ska vara när man tänker på vårt hunddagis. Det är med andra ord vår vision!
Vi önskar oss glada hundar som viftar på svansen då de kommer till oss, och positiva hundägare som känner tacksamhet att deras hund får en rolig vardag då de själva
arbetar, dagar med god livskvalitet för en liten fyrbent vän. Det är lika viktigt att du som hundägare känner dig trygg och nöjd, med med oss och vår verksamhet, som att din hund känner sig glad åt att vistas med sin lilla harmoniska hundflock.
Om något händer får du veta först! Vi vill ha en bra dialog med ägarna till de hundar som går på dagis. Har det hänt något under dagen, t ex att din hund varit lös i magen eller kliat sig onormalt mycket så talar vi om det när du hämtar din hund på eftermiddagen. Skulle det hända något akut under dagen ringer vi naturligtvis dig direkt.
Om en hund skadas eller insjuknar akut tar vi givetvis hunden direkt till veterinär.
Om det skulle vara så att din hund inte trivs på dagis så talar vi om det. Vi vill att de hundar som går på dagis trivs, de är ju så att säga våra arbetskamrater. Alla hundar trivs inte på dagis, och då kan det vara bättre att hitta en dagmatte eller annan lösning för hundpassning.
Våra öppettider är måndag - fredag från kl 06.00 - 18.00.
Alla hundar som börjar på vårt dagis har en inskolningsperiod. När hunden är helt ny på dagiset får den först en inskolningsplats. Där får den i lugn och ro bekanta sig med miljön. De första dagarna rastas den också själv. När det har gått några dagar och vi tycker att hunden har bott in sig, får den träffa några kompisar ute. När det fungerar bra får den så småningom följa med kompisen in på rummet. Det ger en lugn och sansad inskolning som vi tycker fungerar bra. Under inskolningsperioden brukar vi också be dig som husse/matte att om möjligt korta dagarna något. Det är mycket intryck som ska tas in och hundarna brukar vara väldigt trötta den första tiden.

Din hund måste vara veterinärvårdsförsäkrad och fullt vaccinerad för att vara hos oss på Hunddagiset.
Din hund måste vaccineras mot tre sjukdomar: Smittsam leversjukdom (HCC), valpsjuka och parvo. Dessa är potentiellt dödliga virusinfektioner som vi i Sverige nästan lyckats utrota eftersom vi är så duktiga på att vaccinera våra hundar. Alla hundar ska vaccineras mot dessa tre sjukdomar vid ett års ålder och sedan vart fjärde år.
Vi rekommenderar också att man årligen vaccinerar sin mot kennelhosta.  Det är också bra att regelbundet använda någon form av medel mot loppor, löss och fästingar i förebyggande syfte.

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta Oss

Veta mer? läs här

Ett stort tack till alla som hjälpt mig att bygga upp företaget, både min familj, alla duktiga praktikanter och inte minst alla ni härliga kunder!

“ Allt börjar med ett tomt blad, och utveckling sker under en lång tid i en process som bara handlar om att ta små, små steg varje dag. Framtiden kommer att bli spännande, vad har vi skapat om ett år?”

Professionellt och trivsamt!

Kontakta oss